Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • • Lägg folie i botten på grillen så är den lättare att göra ren.
  • • Ska du grilla länge – använd briketter, de varar längre.
  • • Ta fram köttet en stund före grillningen, rumsvarmt kött smakar bättre, och grillas fortare.
  • • Marinera köttet i en plastpåse så slipper du allt kladd.
  • • Pensla gallret eller köttet med olja så fastnar inte köttet.
  • • Har köttet legat i marinad, måste det torkas av. Annars droppar det och lågor slår upp.
  • • Skär ett par snitt i svålen runt flintastek och fläskkotlett så skålar sig inte köttet.
  • • Tag vara på den sista slocknande glöden. De flesta frukter är goda att värma på grillen. Servera med glass.

Gör så här

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.