Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500 g (cirka 25 stycken) torkade fikon
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 1½ dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2½ dl råsocker, strö
  • 4 ägg
  • finrivet skal och saft av 2 apelsiner
  • 4½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk riven muskotnöt
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Blötlägg fikonen ett par timmar. Häll av vattnet, och hacka fikonen. Sätt ugnen på 150°. Smörj och bröa en sockerkaksform. Rör smör, crème fraiche och socker till en smidig smet. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner fikon, apelsinsaft och skal. Blanda mjöl, salt, muskotnöt och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen försiktigt och häll smeten i den smörda formen. Grädda i cirka 1½ tim. Låt svalna och servera med en klick vispad grädde.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.