Till Norrmejerier startsida
Äppel-och honungsflarn med Västerbottensost och rostade hasselnötter

Äppel-och honungsflarn med Västerbottensost och rostade hasselnötter

Mängd: Beräknat för 10 pers på buffé

3,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 1 ark smördeg, rektangulärt ca 12x60 cm
  • 5 fasta äpplen, gärna röda
  • 3 msk flytande honung
  • 1 kvist rosmarin
  • 150 g Västerbottensost
  • 2 dl hasselnötter

Gör så här

Lägg smördegen på plåt med bakplåtspapper. Nagga botten så att degen inte reser sig och ställ i frysen ca 20 minuter. Sätt ugnen på 225°. Dela och kärna ur äpplena. Pensla smördegen med honung och lägg på äppelskivorna. Ringla även lite honung över äpplena. Baka av flarnet i ugnen ca 15 minuter. Rosta hasselnötterna och skrubba skalet, grovhacka nötterna, finhacka rosmarin och strö över flarnet. Låt svalna en aning och strö sedan över Västerbottensost.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.