Till Norrmejerier startsida
Filé i fransk senapssås

Filé i fransk senapssås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 500g fläskfilé
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Sås:

  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk frank senap
  • 2 tsk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1/2- 1 msk hackad färsk dragon

Gör så här

Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Fräs löken mjuk i smör i en traktörpanna. Tillsätt senap, soja och smulad buljongtärning. Häll i vin och grädde. Koka ihop såsen i 5-10 min. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg ner köttet i såsen. Låt koka på svag värme ca 5 min. Smaksätt med dragon. Servera med ugnsstekt potatis och lättkokta grönsaker.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott