Till Norrmejerier startsida
Fiskspett med krämig tomat- och basilikasås

Fiskspett med krämig tomat- och basilikasås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 8 små träspett
  • 300 g hällefilé (eller torskfilé)
  • 300 g laxfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 1/2 msk mjöl
  • 1 dl fiskbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 tsk hummerfond
  • 1 tomat
  • ett par kvistar basilika

Gör så här

Skär fisken i 2x2 cm stora tärningar och trä dem på spett. Stek eller grilla dem 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och vitpeppar. Vispa ut mjölet i fiskbuljongen och koka upp den tillsammans med grädde och hummerfond. Kärna ur tomaten och tärna köttet, rör ned det i såsen precis före servering tillsammans med strimlad basilika. Servera spett och sås med kokt ris blandat med gröna ärtor.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.