Till Norrmejerier startsida
Fiskspett med krämig tomat- och basilikasås

Fiskspett med krämig tomat- och basilikasås

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 8 små träspett
  • 300 g hällefilé (eller torskfilé)
  • 300 g laxfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 1/2 msk mjöl
  • 1 dl fiskbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 tsk hummerfond
  • 1 tomat
  • ett par kvistar basilika

Gör så här

Skär fisken i 2x2 cm stora tärningar och trä dem på spett. Stek eller grilla dem 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och vitpeppar. Vispa ut mjölet i fiskbuljongen och koka upp den tillsammans med grädde och hummerfond. Kärna ur tomaten och tärna köttet, rör ned det i såsen precis före servering tillsammans med strimlad basilika. Servera spett och sås med kokt ris blandat med gröna ärtor.

Produkter i receptet:

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott