Till Norrmejerier startsida
Fiskspett med krämig tomat- och basilikasås

Fiskspett med krämig tomat- och basilikasås

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 8 små träspett
  • 300 g hällefilé (eller torskfilé)
  • 300 g laxfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 1/2 msk mjöl
  • 1 dl fiskbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 tsk hummerfond
  • 1 tomat
  • ett par kvistar basilika

Gör så här

Skär fisken i 2x2 cm stora tärningar och trä dem på spett. Stek eller grilla dem 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och vitpeppar. Vispa ut mjölet i fiskbuljongen och koka upp den tillsammans med grädde och hummerfond. Kärna ur tomaten och tärna köttet, rör ned det i såsen precis före servering tillsammans med strimlad basilika. Servera spett och sås med kokt ris blandat med gröna ärtor.

Produkter i receptet: