Till Norrmejerier startsida
Frusen ansjovistårta

Frusen ansjovistårta

Mängd: ca 8 portioner

3,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 1 burk ansjovisfiléer, 125 g
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1/2 dl hackad dill

Till garnering:

  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1 burk ansjovisfiléer, 125 g

Gör så här

Hacka ansjovisfiléerna. Vispa grädden. Blanda den med ansjovis, gräslök och dill. Bred ut blandningen i en rund form. Ställ in i frysen. Låt stå ca 5 tim.
Skala och hacka äggen. Finhacka rödlöken. Blanda ägg, rödlök och gräslök.
Stjälp upp ansjovistårtan på ett fat. Garnera den först med ansjovisfiléerna, så att de markerar portionsbitar. Fyll i med de övriga ingredienserna.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.