Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl brun farin
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 dl fast lingonsylt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk kryddnejlikor
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här

Rör smör och farinsocker poröst. Tillsätt ägg, gräddfil och lingonsylt. Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat. Rör ner blandningen i smeten.
Häll den i en smörd och bröad, avlång bakform,
1 ½ l.
Grädda i nedre delen av ugnen vid 175ºC, 50 - 60 min. Stjälp upp kakan på galler. Låt den kallna övertäckt.
Servera med fördel den skivade pepparkakan med vispad grädde och lingonsylt