Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl brun farin
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 dl fast lingonsylt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk kryddnejlikor
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här

Rör smör och farinsocker poröst. Tillsätt ägg, gräddfil och lingonsylt. Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat. Rör ner blandningen i smeten. Häll den i en smörd och bröad, avlång bakform, 1 ½ l. Grädda i nedre delen av ugnen vid 175ºC, 50 - 60 min. Stjälp upp kakan på galler. Låt den kallna övertäckt. Servera med fördel den skivade pepparkakan med vispad grädde och lingonsylt

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer