Till Norrmejerier startsida
Gräddstuvad purjo till rökt fisk

Gräddstuvad purjo till rökt fisk

Detta lättlagade tillbehör kom till en varm sommardag, då fiskargubben i nästa vik hade rökt härliga sikar. I kylen fanns det färsk potatis, grädde och en ensam purjolök. Denna gräddkokta purjo är ett suveränt tillbehör till alla typer av rökt fisk och även perfekt till kassler.

Mängd: 4 portioner

4/5
(31 röster)

Ingredienser

  • 1 hel purjolök
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt och peppar

Gör så här

Snitta och skölj purjolöken noga. Strimla den fint och lägg den i en stekpanna eller en låg vid kastrull tillsammans med grädden. Koka upp alltsammans och låt det småputtra i 5–6 minuter eller tills grädden tjocknat och purjon mjuknat. Krydda med salt och peppar och servera tillsammans med fisk och nykokt potatis.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.