Till Norrmejerier startsida
Gräddstuvad purjo till rökt fisk

Gräddstuvad purjo till rökt fisk

Detta lättlagade tillbehör kom till en varm sommardag, då fiskargubben i nästa vik hade rökt härliga sikar. I kylen fanns det färsk potatis, grädde och en ensam purjolök. Denna gräddkokta purjo är ett suveränt tillbehör till alla typer av rökt fisk och även perfekt till kassler.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 1 hel purjolök
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt och peppar

Gör så här

Snitta och skölj purjolöken noga. Strimla den fint och lägg den i en stekpanna eller en låg vid kastrull tillsammans med grädden. Koka upp alltsammans och låt det småputtra i 5–6 minuter eller tills grädden tjocknat och purjon mjuknat. Krydda med salt och peppar och servera tillsammans med fisk och nykokt potatis.

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer