Till Norrmejerier startsida
Gravad lax med senapsfraiche

Gravad lax med senapsfraiche

En enkel sås,men ack så god till laxen.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(128 röster)

Ingredienser

  • 300 g gravad lax, skuren i skivor
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk fransk dijonnaise-senap
  • salt och peppar
  • citronklyftor
  • dillvippor eller koriander

Gör så här

Lägg upp laxen på ett serveringsfat. Blanda crème fraiche och dijonnaisesenap, smaka av med salt och peppar. Servera laxen med såsen och dekorera med citronklyftor och dill eller koriander.

Tips:

Om det är svårt att hitta dijonnaise-senap så går det bra att blanda 1 msk fransk senap med 1 msk färdig majonnäs.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.