Till Norrmejerier startsida
Gravlaxknyten med kräftfyllning

Gravlaxknyten med kräftfyllning

Skivor av gravad lax kan fyllas i god tid med kräftfyll­ning. Gott till förrätt eller på en buffé.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(29 röster)

Ingredienser

  • 200 g kräftstjärtar
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • salt och peppar
  • 200 g gravad lax i skivor
  • 2 hårdkokta ägg i klyftor
  • ett par minitomater
  • grönsallad

Gör så här

Låt kräftstjärtarna rinna av. Rör samman kräftstjärtar, vitlök och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering. Lägg en klick röra på varje skiva gravlax och vik ihop. Lägg gravlaxknytena på salladsbädd och garnera med tomater och hård­kokta ägg i klyftor. Klipp gärna över lite krasse.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.