Till Norrmejerier startsida
Grillad lax med parmachips och smakrikt potatismos

Grillad lax med parmachips och smakrikt potatismos

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • skivor parmaskinka
  • 4 bitar lax á 125 g
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Senap-Vitt vin-Schalottenlök
  • 2 fänkål
  • 4 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 näve färsk spenat
  • salt och nymalen vitpeppar

till servering:

  • citronklyftor
  • dillvippor

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Lägg parmaskinkan på en plåt med bakplåtspapper. Låt skinkan torka i ugn ca 10 min tills den är krispig. Skala och koka potatisen. Pressa den genom en potatispress och tillsätt crème fraiche och ev. lite hett kokvatten till ett ganska fast mos. Smaka av med salt och peppar. Ansa och skär fänkålen i tjocka skivor. Dela tomaterna i halvor. Pensla lite olja på grönsakerna och laxen. Grilla lax och grönsaker tills de är jämt grillade och laxen är genomstekt. Salta och peppra. Skölj spenaten. Servera laxen med grillade grönsaker, färsk spenat, parmachips samt potatismos. Dekorera med citronklyftor och dill.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer