Till Norrmejerier startsida
Grillad laxfjäril med örtdressing

Grillad laxfjäril med örtdressing

Mängd: 4 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 600-800 g laxfilé
  • 2 msk Norrmejerier Smör, smält
  • salt

Dressing:

  • 1 1/2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk socker
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 dl finhackade örter, t ex dill gräslök och dragon
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Börja med att röra samman ingredienserna till dressingen. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt ett par timmar.
Skär laxen i 2 cm tjocka skivor. Lägg ett snitt ned till skinnet och vik ut, som en fjäril. Pensla med smör och salta. Grilla 3-4 min/sida. Placera gallret högt.
Servera med dressing, färsk potatis och grillade grönsaker.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.