Till Norrmejerier startsida
Grillad laxfjäril med örtdressing

Grillad laxfjäril med örtdressing

Mängd: 4 portioner

4/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 600-800 g laxfilé
  • 2 msk Norrmejerier Smör, smält
  • salt

Dressing:

  • 1 1/2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk socker
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 dl finhackade örter, t ex dill gräslök och dragon
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Börja med att röra samman ingredienserna till dressingen. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt ett par timmar. Skär laxen i 2 cm tjocka skivor. Lägg ett snitt ned till skinnet och vik ut, som en fjäril. Pensla med smör och salta. Grilla 3-4 min/sida. Placera gallret högt. Servera med dressing, färsk potatis och grillade grönsaker.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott