Till Norrmejerier startsida
Grillad rostbiff med potatissallad

Grillad rostbiff med potatissallad

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(10 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 skivor rostbiff eller grillskivor av mörad högrev

Marinad:

  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 krm kryddpeppar
  • 2 msk soja
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1/2 dl vatten

Potatissallad:

  • 6-8 kokta skivade potatisar
  • 1 1/2 dl skivad stjälkselleri
  • 1/2 finstrimlad purjolök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 dl Norrmejerier Gräddfil
  • salt, grovmalen svartpeppar

Gör så här

Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en plastpåse. Häll i marinaden och knyt om. Ställ i kylen. Låt köttet marinera i ca 2-3 tim. Vänd då och då. Blanda alla ingredienser till potatissalladen. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kall ett par timmar.
Torka av köttskivorna. Grilla dem ca 4 min per sida.
Servera köttet med potatissallad och någon grillad grönsak.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.