Till Norrmejerier startsida
Grillad rostbiff med potatissallad

Grillad rostbiff med potatissallad

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 4 skivor rostbiff eller grillskivor av mörad högrev

Marinad:

  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 krm kryddpeppar
  • 2 msk soja
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1/2 dl vatten

Potatissallad:

  • 6-8 kokta skivade potatisar
  • 1 1/2 dl skivad stjälkselleri
  • 1/2 finstrimlad purjolök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 dl Norrmejerier Gräddfil
  • salt, grovmalen svartpeppar

Gör så här

Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en plastpåse. Häll i marinaden och knyt om. Ställ i kylen. Låt köttet marinera i ca 2-3 tim. Vänd då och då. Blanda alla ingredienser till potatissalladen. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kall ett par timmar. Torka av köttskivorna. Grilla dem ca 4 min per sida. Servera köttet med potatissallad och någon grillad grönsak.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott