Till Norrmejerier startsida
Gyllene pepparkaksrutor

Gyllene pepparkaksrutor

För lyx och extravaganza, lägg på en liten flisa av äkta bladguld på varje bakelse. Det höjer stämningen rejält!

Mängd: ca 40 rutor

4/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat eller bakpulver
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 ark bladguld (finns på färgaffär)

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Fortsätt att vispa och rör ned ägg, gräddfil och kryddor. Vänd till sist ned mjöl, bikarbonat och lingonsylt. Smörj och mjöla eller bröa en liten långpanna, 30x40 cm. Grädda kakan i 20-25 minuter. Låt svalna och dela sedan i rutor. Blanda crème fraiche och florsocker, lägg på en klick på varje bit, toppa med en flaga bladguld.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer