Till Norrmejerier startsida
Hallonsmoothie

Hallonsmoothie

Här har vi vänt upp och ned på begreppet cheesecake. Hallonkräm i botten, vaniljyoghurt i mitten och knaprigt rostat digestivekex på toppen.

Mängd: 4 portioner

2/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 8 digestivekex
  • 200 g frysta hallon
  • 1 dl strösocker
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl Norrmejerier Vaniljyoghurt

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Bryt sönder kexen och rosta dem på en plåt i ca 10 minuter. Var försiktig så att smulorna inte bränns vid.
Hetta upp hallon och socker och rör det mjukt och smidigt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, krama ur dem och rör ned i den varma hallonkrämen. Slå upp krämen i glas eller skål och ställ kallt. Slå på vanilj-yoghurt och strö digestivekex över vid servering.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.