Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakad torsk under ost- och kryddtäcke

Ugnsbakad torsk under ost- och kryddtäcke

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(51 röster)

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 4 torskfiléer, à 150 g
  • 4 dl Norrmejerier Crème Fraiche Örter-Vitlök
  • 2 dl finhackade blandade kryddor
  • t ex dill, persilja
  • 1 dl ströbröd
  • finrivet skal av ½ ekologisk tvättad citron
  • 2 dl Västerbottensost®, riven
  • salt och nymalen vitpeppar

till servering:

  • ris
  • citron och dill

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Smöra en ugnsfast form och lägg i torskfiléerna. Bred över crème fraiche. Blanda de finhackade örterna med ströbröd, citronskal, salt och peppar. Strö blandningen över fisken.
Toppa med ost och gratinera i ugn ca 15 minuter tills fisken är genomstekt och gratängen har fått lite färg. Servera med ris, citron och dill.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.