Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakad torsk under ost- och kryddtäcke

Ugnsbakad torsk under ost- och kryddtäcke

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 4 torskfiléer, à 150 g
  • 4 dl Norrmejerier Crème Fraiche Örter-Vitlök
  • 2 dl finhackade blandade kryddor
  • t ex dill, persilja
  • 1 dl ströbröd
  • finrivet skal av ½ ekologisk tvättad citron
  • 2 dl Västerbottensost®, riven
  • salt och nymalen vitpeppar

till servering:

  • ris
  • citron och dill

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Smöra en ugnsfast form och lägg i torskfiléerna. Bred över crème fraiche. Blanda de finhackade örterna med ströbröd, citronskal, salt och peppar. Strö blandningen över fisken.
Toppa med ost och gratinera i ugn ca 15 minuter tills fisken är genomstekt och gratängen har fått lite färg. Servera med ris, citron och dill.