Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av nötkött
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 röd paprika
  • salt och peppar
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • pasta eller ris

Gör så här

Skala och skiva lök och vitlök. Fräs löken på svag värme i smör i en stekgryta utan att den får färg. Tillsätt paprikapulver, tomatpuré och lagerblad. Kärna ur och skär paprikan i små bitar. Tillsätt den i grytan. Salta och peppra. Häll på vatten upp till 5 cm höjd från botten. Lägg ner köttet och sjud under lock i ca 1 timme eller tills köttet känns mört. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med en rejäl klick gräddfil och pasta eller ris.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.