Till Norrmejerier startsida
Hummercocktail med grapefrukt och avocado

Hummercocktail med grapefrukt och avocado

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(31 röster)

Ingredienser

  • 2 kokta humrar à 500 g
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • 1 grapefrukt
  • 2 avokado
  • 50 g blandad sallad (t.ex. rosso, frisée)
  • 4 limeklyftor
  • 1/2 dl färska korianderblad

Gör så här

Dela hummern och ta ut köttet. Skär hummerköttet i mindre bitar och blanda med crème fraiche. Skala grapefrukten med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor. Dela avokadon och skär den i tärningar. Arrangera sallad, grapefrukt och avokado i fyra portionsskålar. Toppa med hummerröra och garnera med lime och koriander.