Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 pkt fryst bladspenat, 250 g
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g gravad lax skinnfri

Sås:

  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl torr vermouth
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 2 tsk vetemjöl
  • 50 g sik- eller löjrom
  • ev 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Garnering:

  • 200 g räkor
  • 1 burk grön sparris, 425 g
  • dill

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Tina och krama ur spenaten. Hacka den grovt och lägg den på ett smört ugssäkert fat. Strö över lök och peppar. Lägg på laxen och stek i ugnen ca 15 min. Skala och finhacka löken till såsen. Fräs den mjuk i smör. Tillsätt vermouth, smulad buljongtärning och vatten. Låt koka 5 min. Sila bort löken för att få en slät sås. Blanda mjöl och grädde och vispa samman med buljongen. Koka 3-5 min. Rör ner romen strax före serveringen. Smaksätt med peppar och ev salt. Skala räkorna och värm ev sparrisen. Garnera laxen med räkor, sparris och dill. Servera med sås, pressad potatis och sockerärtor.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer