Till Norrmejerier startsida
Ingefärspäron med konjaksgrädde

Ingefärspäron med konjaksgrädde

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(36 röster)

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 1 citron
  • 3 krm ingefära
  • 8 päron

Konjaksgrädde:

  • 3 dl vispad grädde smaksatt med
  • 1–2 tsk konjak

Gör så här

Häll upp vatten i en kastrull med
socker, citron och ingefära. Skala och dela päronen i halvor, ta ur kärnhusen. Är päronen små räcker det att bara skala dem och koka dem hela. Lägg i päronen i sockerlagen. Koka päronen tills de är mjuka. Servera med konjaksgrädden.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.