Till Norrmejerier startsida
Ingefärspäron med konjaksgrädde

Ingefärspäron med konjaksgrädde

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 1 citron
  • 3 krm ingefära
  • 8 päron

Konjaksgrädde:

  • 3 dl vispad grädde smaksatt med
  • 1–2 tsk konjak

Gör så här

Häll upp vatten i en kastrull med socker, citron och ingefära. Skala och dela päronen i halvor, ta ur kärnhusen. Är päronen små räcker det att bara skala dem och koka dem hela. Lägg i päronen i sockerlagen. Koka päronen tills de är mjuka. Servera med konjaksgrädden.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott