Till Norrmejerier startsida
Lättgravad lax med forellrom, rädisor och dill

Lättgravad lax med forellrom, rädisor och dill

Mängd: 4 portioner

3/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 16 brutna bitar av thin crisp, sesam
  • 200 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 msk tunt skurna dillstjälkar
  • 2 st rädisor
  • 50 g forellrom
  • 16 dillvippor
  • Olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

Gör så här:
Grava laxen med salt, socker och dillstjälkar över natten. Skär till 16 fina skivor. Skiva rädisorna tunt. Lägg laxen på knäcket och fördela på forellrom rädisor och dill. Rippla över olivolja, flingsalt och svartpeppar precis innan servering.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.