Till Norrmejerier startsida
Lättgravad lax med forellrom, rädisor och dill

Lättgravad lax med forellrom, rädisor och dill

Mängd: 4 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 16 brutna bitar av thin crisp, sesam
  • 200 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 msk tunt skurna dillstjälkar
  • 2 st rädisor
  • 50 g forellrom
  • 16 dillvippor
  • Olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

Gör så här: Grava laxen med salt, socker och dillstjälkar över natten. Skär till 16 fina skivor. Skiva rädisorna tunt. Lägg laxen på knäcket och fördela på forellrom rädisor och dill. Rippla över olivolja, flingsalt och svartpeppar precis innan servering.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott