Till Norrmejerier startsida
Jordgubbsfyllda tarteletter

Jordgubbsfyllda tarteletter

Mängd: 4 portioner

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • ¾ dl strösocker
  • 200 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
  • 1 äggula
  • till fyllning
  • 2,5 dl Norrmejerier Vaniljvisp
  • 1 liter jordgubbar
  • 1 dl pistaschnötter

Gör så här

Mixa mjöl, socker och smör till en smulig deg. Tillsätt äggulan och kör snabbt till en smidig deg. Låt degen vila kallt i minst 30 min. Sätt ugnen på 175°. Dela degen i fyra delar. Kavla ut degen till rundlar på mjölat bakbord. Tryck ut tunt i portionsformar. Grädda i ugn ca 10 min. Låt pajskalen kallna helt. Vispa vaniljvispen. Ansa jord-gubbarna och skär dem i skivor. Hacka nötterna grovt. Fyll tartelettskalen med vaniljvisp, jordgubbar och nötter.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott