Till Norrmejerier startsida
Jordgubbsfyllda tarteletter

Jordgubbsfyllda tarteletter

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(35 röster)

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • ¾ dl strösocker
  • 200 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
  • 1 äggula
  • till fyllning
  • 2,5 dl Norrmejerier Vaniljvisp
  • 1 liter jordgubbar
  • 1 dl pistaschnötter

Gör så här

Mixa mjöl, socker och smör till en smulig deg. Tillsätt äggulan och kör snabbt till en smidig deg. Låt degen vila kallt i minst 30 min.
Sätt ugnen på 175°. Dela degen i fyra delar. Kavla ut degen till rundlar på mjölat bakbord. Tryck ut tunt i portionsformar. Grädda i ugn ca 10 min. Låt pajskalen kallna helt.
Vispa vaniljvispen. Ansa jord-gubbarna och skär dem i skivor. Hacka nötterna grovt. Fyll tartelettskalen med vaniljvisp, jordgubbar och nötter.



En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.