Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 1/2 dl socker
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Garnering:

  • ca 1/2 liter jordgubbar

Gör så här

Mosa jordgubbar och socker. Vispa äggulor och florsocker poröst. Tillsätt bärmoset. Vispa grädden. Blanda ner den i bärmoset. Häll smeten i en form, ca 1 1/2 liter, gärna med hål i mitten. Täck över formen och frys ca 5 tim.
Ställ parfaiten i kylen ca 1/2 tim före servering. Stjälp upp och garnera med jordgubbar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.