Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar eller 1 liten gul lök
  • 4 mogna avokador
  • 2 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • saft av 1/2 citron
  • 1 burk consommé eller 4 dl hönsbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 krm cayennepeppar

Till garnering:

  • 100 g löjrom eller stenbitsrom
  • citronskivor och körvel

Gör så här

Skala löken och skär den i mindre bitar. Dela och kärna ur avokadorna. Lossa fruktköttet och lägg det i en matberedare tillsammans med lök, vin och citronsaft. Kör till en slät puré. Späd med consommé och vispad grädde till en krämig purésoppa. Smaksätt med örtsalt och cayennepeppar. Kyl soppan en stund före servering. Garnera med en klick löjrom, citronskiva och körvel.