Till Norrmejerier startsida
Kålpudding med rårörda lingon

Kålpudding med rårörda lingon

Mängd: 4 portioner

4/5
(38 röster)

Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud, ca 750 g
  • 1 msk sirap
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1½ dl nykokt ris, gärna råris
  • 400 g blandfärs
  • salt och nymalen peppar
  • 1 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk
  • smör till stekning

till servering:

  • rårörda lingon

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Dela kålhuvudet och ta bort rotstocken. Skär kålen i mindre bitar och fräs i smör i en stekpanna. Ringla i sirapen och häll i vattnet. Låt stå och puttra ett par minuter. Salta. Finhacka löken och stek i smör. Blanda ris med lök, färs, salt, peppar, ägg och mjölk till en ganska lös smet.
Smöra en ugnssäker form och lägg hälften av vitkålen på botten av formen. Bred ut färsen och täck med resten av kålen. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.
Servera med rårörda lingon.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.