Till Norrmejerier startsida
Ugnsgratinerade plommon med vanilj- och mandeltopp

Ugnsgratinerade plommon med vanilj- och mandeltopp

Muscovadosocker har en mustig smak med lite ton av lakrits. Passar utmärkt till de syrliga plommonen.

Mängd: 4 portioner

4/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 8 blå plommon
  • 1 dl muscovadosocker
  • saft av 1 citron
  • 2 msk flagad mandel
  • 2 ½ dl Norrmejerier Vaniljvisp

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Dela plommonen på hälften och ta ur kärnan. Lägg dem i en smörd ugnsfast form. Strö över muscovadosocker och citronsaft. Sätt in formen i ugnen och gratinera i ca 15 minuter tills sockret har smält och plommonen är mjuka. Rosta under tiden mandeln i en torr stekpanna. Vispa vaniljvispen. Servera plommonen med vaniljvisp, rostad mandel och sirapen från plommonen.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.