Till Norrmejerier startsida
Ugnsgratinerade plommon med vanilj- och mandeltopp

Ugnsgratinerade plommon med vanilj- och mandeltopp

Muscovadosocker har en mustig smak med lite ton av lakrits. Passar utmärkt till de syrliga plommonen.

Mängd: 4 portioner

4/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 8 blå plommon
  • 1 dl muscovadosocker
  • saft av 1 citron
  • 2 msk flagad mandel
  • 2 ½ dl Norrmejerier Vaniljvisp

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Dela plommonen på hälften och ta ur kärnan. Lägg dem i en smörd ugnsfast form. Strö över muscovadosocker och citronsaft. Sätt in formen i ugnen och gratinera i ca 15 minuter tills sockret har smält och plommonen är mjuka. Rosta under tiden mandeln i en torr stekpanna. Vispa vaniljvispen. Servera plommonen med vaniljvisp, rostad mandel och sirapen från plommonen.

Produkter i receptet: