Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 rågad liter färska trattkantareller
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 7½ dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 lagerblad
  • 1 röd paprika
  • 2 msk finhackad persilja
  • 8 skivor baguette
  • 2 dl finriven Västerbottensost®
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Fräs svamp och finhackad lök i smör tills vätskan kokat bort och allt har fått lite färg. Kör svampen i mixern. Lägg svampen i en kastrull och häll på vatten, smula över buljong och häll i grädde. Lägg i lagerbladet. Låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Finhacka paprikan och blanda med persiljan.
Rosta bröden. Blanda crème fraiche och riven Västerbottensost. Lägg en klick Västerbottensostkräm på varje brödskiva och strö över lite grovmalen peppar.
Servera soppan varm, strö över paprika och persilja. Servera bröden till soppan.

Tips:

TIPS! Har du inte tillgång till färsk svamp så går det bra med torkad. Låt den ligga i blöt minst 30 minu-ter, sila bort vattnet och tillred sedan som färsk svamp.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.