Till Norrmejerier startsida
Knapriga jordgubbsformar

Knapriga jordgubbsformar

Använd gärna små ugnsfasta formar där pajskalet gräddas och sedan blir till fina serveringsformar.

Mängd: 6 små formar eller 1 stor

4,5/5
(15 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl müsli
  • 2 msk crème fraiche
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 1 tsk vaniljsocker

fyllning:

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk rivet skal av lime eller citron
  • 1 liter jordgubbar eller andra bär
  • 3 msk farinsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Mixa alla ingredienserna till pajdegen och klicka ut i små portionsformar. Grädda i 10minuter. Blanda crème fraiche och skal. Häll det över bären och strö farinsocker över alltsammans.
Fyll pajskalen med röran och servera. Dekorera gärna med en kvist citronmeliss.