Till Norrmejerier startsida
Moccacrème på havrebotten med hallon och blåbär

Moccacrème på havrebotten med hallon och blåbär

Mängd: Ca 6 bitar

4/5
(19 röster)

Ingredienser

Botten:

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk farinsocker
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • 1 msk kokande vatten
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ca 1 liter hallon och blåbär

Gör så här

Sätt ugnen på 200º. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Rör ner socker, havregryn och mjöl. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt degen gå upp något mot kanterna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna.
Rör ut kaffepulvret i vattnet. Låt svalna. Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner kaffet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Vänd ner grädde och vitor i äggblandningen.
Bred ut fyllningen i havrebottnen. Lägg på hallon och blåbär.

Tips:

Du kan använda frysta bär men låt dem först rinna av på hushållspapper. Då färgar inte bären av sig.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.