Till Norrmejerier startsida
Smulpaj med rabarber

Smulpaj med rabarber

Mer smak får man på smuldegen om man byter ut en del av mjölet mot rågflingor eller havregryn. När krusbären mognar kan man ta dem istället för rabarber och följa samma recept.

Mängd: 4 pers

3,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl rågflingor
  • ½ dl strösocker
  • 100 g mjukt Norrmejerier Smör

Fyllning:

  • 1 liter skivad rabarber
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl

Gör så här

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, rågflingor och socker.
2. Finfördela smöret i blandningen till en grynig massa.
3. Blanda rabarber, socker och potatismjöl i en ugnssäker form.
4. Strö över smuldegen. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
servera med vaniljsås.

Tips:

Vill du snobba lite är det bra att ha koll på att vår vanligaste rabarbersort, Victoria, är uppkallad efter den brittiska drottning som suttit längst på tronen. Det finns dock nya och färggrannare sorter, som Rosenhagen, Spangsbjerg, Elmsfeuer och Elmblit

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.