Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

Pajdeg:

  • 1 dl pistaschnötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • ½ dl florsocker
  • ev 2 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 20 plommon, gärna olika färger
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 ½ dl Norrmejerier Vaniljvisp

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Mixa pistaschnötterna fint. Blanda ner vetemjöl, socker och kuber av smöret. Häll sakta i vatten. Kör degen tills den bildar en boll. Låt vila i kyl i minst 1 timme.

Kavla pajdegen och klä en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Skär plommonen i halvor och ta ur kärnorna. Gör snitt med en kniv i skalet på plommonen. Lägg plommonhalvorna i pajformen.

Vispa grädden lätt och blanda i äggulorna. Häll gräddvispet över plommonen och grädda i 25 minuter. Servera plommonkakan med vaniljvisp.