Till Norrmejerier startsida
Köttfärslimpa med smak av ananas

Köttfärslimpa med smak av ananas

Lite krossad ananas i färsen gör den saftig och ger en gnutta sötma som gör all köttfärs så där extra god.

Mängd: 4 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 1 1/2 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 1/2 dl ströbröd
  • 600 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 dl krossad ananas
  • soja
  • en klick Norrmejerier Smör (smält)
  • till såsen
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk soja
  • 2 msk ananasspad
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölk och ströbröd och låt det svälla. Rör ned övriga ingredienser (ej soja och smör). Lägg färsen i ett ugnsfast fat och forma till en limpa. Pensla med smör och soja. Grädda i 20 minuter. Vispa ur stekformen med matlagningsgrädde. Koka upp grädde och mjöl, vispa slät och smaka av med soja, ananasspad, salt och peppar. Servera med kokt potatis och grönsaker.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott