Till Norrmejerier startsida
Köttfärslimpa med tomatsås

Köttfärslimpa med tomatsås

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

4/5
(4 röster)

Ingredienser

  • köttfärs 3,8 kg (15 kg)
  • ströbröd 750 g (3 kg)
  • Mjölk 3% 3 l (12 l)
  • ägg 6 st (24 st)
  • persilja, hackad 2 dl (8 dl)
  • timjan, torkad 1⁄2 dl (2 dl)
  • salt 1⁄2 dl (2 dl)
  • vitpeppar 2 msk (1 dl)
  • Norrmejerier Smör 125 g (500 g)
  • soja 1⁄2 dl (2 dl)
  • potatis, kokt 4 kg (12 kg)

Tomatsås:

  • passerade tomater 2,5 kg (10 kg)
  • tomatpuré 2 dl (8 dl)
  • salt och vitpeppar

Gurkdressing:

  • gurka, skalad, urkärnad 1,5 kg (3 kg)
  • crème fraiche 1,2 l (5 l)
  • vitlök, hackad 30 g (120 g)
  • salt och vitpeppar

Gör så här


Börja med dressingen. Skiva gurkan och blanda med crème fraiche och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt en stund och låt mogna. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla i 15 min. Tillsätt köttfärs, ägg, persilja och timjan. Smaksätt med salt och peppar. Stek en provbiff och tillsätt ev mer kryddor. Forma färsen till limpor och lägg i smörda bleck. Klicka på lite smör och pensla med soja. Stek i ugn 175° ca 20 min. Blanda tomater och tomatpuré, värm och krydda med salt och peppar. Servera köttfärslimpan med kokt potatis, tomatsås och gurkdressing. Toppa med hackad persilja

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.