Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 stora paprikor (går att använda färdiggrillade på burk)
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 burk hela tomater
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • (en buljongtärning + 5 dl vatten)
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Mexikansk Chili
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ½ tsk råströsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Dela och kärna ur paprikorna. Rosta dem i ugn i ca 20 minuter eller tills skalen fått ordentlig färg och börjat lossna. Låt paprikan svalna lite och dra av skalet. Stek skivad lök och hackad vitlök i lite smör i en kastrull tills den är mjuk och börjar få lite färg. Häll i tomaterna, paprikorna i bitar och låt puttra en stund. Häll på grönsaksbuljongen och låt puttra ytterligare en stund. Mixa soppan med en stavmixer eller i matberedaren. Tillsätt crème fraichen och smaka av soppan med salt och peppar och ev en nypa råströsocker.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.