Till Norrmejerier startsida
Kulfi - Indisk glass

Kulfi - Indisk glass

Den goda krämiga glassen har fått smak av anis, citron och saffran. Låt den stå framme en stund före servering så den tinar precis lagom. Fodra gärna skålarna med plastfilm, så går det mycket lättare att bara lyfta ur dem. Ta bort plastfilmen och låta glassen tina.

Mängd: 4 portioner

4/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 2 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 kuvert saffran
  • 1 tsk mald anis
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk citron eller limesaft

Till garnering:

  • russin och rostad mandel
  • 2 msk rostad hel anis

Gör så här

Koka upp grädden med saffran och anis för att få ut maximal smak och färg. Låt grädden svalna och vispa den sedan. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, rör ned citronsaft och skal. Vänd ihop grädde och äggsmeten. Fodra fyra skålar med plastfilm och fyll med glass. Ställ kallt i minst
3 timmar. Stjälp upp glassen cirka 20 minuter före servering. Garnera med russin, nötter och anis.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.