Till Norrmejerier startsida
Kycklingmedaljonger med enbärssås

Kycklingmedaljonger med enbärssås

Mängd: 4 portioner

4/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • salt, svartpeppar
  • 3 msk Norrmejerier Smör

Sås:

  • 2 schalottenlökar
  • 10 enbär
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl kycklingfond
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1/2 tsk rosmarin, torkad
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Börja med såsen. Finhacka löken. Stöt enbären lite lätt. Fräs lök och enbär i smör tills löken är mjuk. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt kycklingfond och grädde. Koka ca 5 min. Smaksätt med rosmarin, salt och peppar.
Skär varje kycklingfilé i fyra diagonala skivor. Bulta ut dem så att de blir tunna. Vänd skivorna i mjöl. Stek dem i smör 2-3 min/sida, tills de är brynta och genomstekta.
Sila och värm såsen.
Servera kycklingmedaljongerna med sås, kokt potatis, lättkokta grönsaker och rårörda lingon.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.