Till Norrmejerier startsida
Lammsoppa med rotfrukter

Lammsoppa med rotfrukter

Gör gärna en stor sats och frys in i portioner. Späd ev vid upptining med buljong och vips har du en härlig soppa.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(29 röster)

Ingredienser

  • 300 g högrev av lamm
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 200 g frysta eller färska grytgrönsaker, t ex morot, kålrot, selleri, palsternacka
  • 5–6 potatisar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 liter kalvbuljong
  • 2 lagerblad
  • 4 svartpepparkorn
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche

Gör så här

Skär köttet i grytbitar och bryn i smör i en rejäl kastrull. Häll på grytgrönsaker, potatis, tomatpuré och mjöl. Rör om ordentligt och späd med buljong. Tillsätt kryddor och hela vitlöksklyftor. Låt soppan koka på svag värme i minst 2 timmar. Skumma och späd ev med mer buljong eller vatten. Krydda med salt och peppar. Häll upp soppan i varma skålar och lägg i en klick crème fraiche. Servera med ett gott bröd.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.