Till Norrmejerier startsida
Lax med vildrismix och stekta tomater

Lax med vildrismix och stekta tomater

Mängd: 4 portioner

3/5
(2 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax á 125 g
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 4 portioner vildrismix
  • 500 g tomater i blandade färger
  • finrivet skal och saften av ½ citron
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • ½ msk råströsocker
  • 2 msk repad timjan
  • 4 citronklyftor
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen i en ugnsfast smörd form och salta och peppra. Bred på ett lager crème fraiche. Stek laxen i ugnen ca 15 min eller tills den är genomstekt. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär tomaterna i halvor. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek tomaterna med snittytan neråt tills de får lite färg. Strö över råsockret samt salta och peppra. Blanda i finrivet citronskal och pressa över citronsaften. Stek en liten stund. Lägg upp ris på tallrikar, lägg laxen ovanpå och tomater runt omkring. Strö över timjan och servera med citronklyftor.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.