Till Norrmejerier startsida
Laxfärsbiffar med stekta tomater

Laxfärsbiffar med stekta tomater

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

4/5
(1 röster)

Annons

Ingredienser

  • benfri laxfilé 3 kg (12 kg)
  • ägg 6 st (24 st)
  • Norrmejerier Mellangrädde 1,2 l (4,8 l)
  • salt 2 msk (3⁄4 dl)
  • vitpeppar 1 tsk (4 tsk)
  • Norrmejerier Smör 125 g (500 g)
  • cocktailtomater 1,8 kg (7,2 kg)
  • vitlök Solo, hackad 1 st (4 st)
  • salt och svartpeppar
  • färsk timjan, finhackad 0,5 dl (2 dl)
  • potatis, kokt 4,2 kg (17 kg)

Gör så här

Skär laxen i bitar och mixa den med ägg och grädde. Krydda med salt och peppar. Hetta upp smör i stekbord och klicka i färsen. Platta till och stek ca 4 min per sida. Fräs tomater och vitlök i smör. Krydda med salt och peppar och strö över timjan.