Till Norrmejerier startsida
Lingon- och kolapaj

Lingon- och kolapaj

Mängd: Ca 10 bitar

3,5/5
(112 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten

fyllning:

  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 3-4 dl lingon

Gör så här

Hacka samman smör, socker och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt i ca 30 min. Grädda pajskalet i 200ºC , 15-20 min. Blanda grädde, socker och sirap. Låt koka på svag värme ca 15 min. Lägg i lingonen och rör om. Häll lingonkolan i pajskalet strax innan serveringen.
Servera gärna med kall vispad grädde smaksatt med kanel.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.