Till Norrmejerier startsida
Lingonparfait med krispiga hasselnötsflarn

Lingonparfait med krispiga hasselnötsflarn

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(82 röster)

Ingredienser

nötflarn:

  • 100 g hasselnötter
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk Norrmejerier Mjölk

lingonparfait:

  • 1 dl socker
  • 3 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ½ dl rårörda lingon

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Hacka hasselnötterna. Blanda nötter, socker, honung och smör i en kastrull, låt smälta. Tillsätt mjöl och mjölk. Låt puttra ca 1 minut. Fördela teskedsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 5-6 minuter tills flarnen fått fin färg. Vispa socker, äggulor och vaniljsocker pösigt. Vispa grädden tjock men inte för hårt. Blanda ner lingon och grädde i äggsmeten. Klä en form med plastfolie. Häll i smeten och täck med folie. Frys minst 4 timmar. Låt parfaiten tina något före servering. Stjälp upp den och dekorera med några hela lingon och hasselnötsflarn.