Till Norrmejerier startsida
Lingonparfait med krispiga hasselnötsflarn

Lingonparfait med krispiga hasselnötsflarn

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(89 röster)

Ingredienser

nötflarn:

  • 100 g hasselnötter
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk Norrmejerier Mjölk

lingonparfait:

  • 1 dl socker
  • 3 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ½ dl rårörda lingon

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Hacka hasselnötterna. Blanda nötter, socker, honung och smör i en kastrull, låt smälta. Tillsätt mjöl och mjölk. Låt puttra ca 1 minut. Fördela teskedsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 5-6 minuter tills flarnen fått fin färg. Vispa socker, äggulor och vaniljsocker pösigt. Vispa grädden tjock men inte för hårt. Blanda ner lingon och grädde i äggsmeten. Klä en form med plastfolie. Häll i smeten och täck med folie. Frys minst 4 timmar. Låt parfaiten tina något före servering. Stjälp upp den och dekorera med några hela lingon och hasselnötsflarn.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.