Till Norrmejerier startsida
Ljummen dinkelsallad med rostade rotfrukter

Ljummen dinkelsallad med rostade rotfrukter

Mängd: 4 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 3 dl helt dinkelvete
  • 6 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål
  • 4 msk rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk pumpafrö
  • 1 näve solrosskott
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Koka upp vatten och buljongtärning. Häll i dinkelvete och låt koka sakta under lock i ca 35 min. Skölj, ansa och skala grönsakerna. Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja, salta och peppra. Rosta grönsakerna i ugnen ca 30 min tills de fått färg och är mjuka. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Blanda dinkel, grönsaker, pumpafrön och solrosskott. Servera med crème fraiche.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott