Till Norrmejerier startsida
Västerbottens-gratinerade jordärtskockor

Västerbottens-gratinerade jordärtskockor

Mängd: 4 port

4/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • 600 g jordärtskockor, vatten och salt till kokning
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl skockspad
  • 1 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 8 tunna skivor rökt skinka
  • salt och peppar efter smak

Gör så här

Skala skockorna, koka dem mjuka i lättsaltat vatten, häll av och spara kokvattnet. Fräs 2 msk smör med mjöl i en kastrull, späd med spad och grädde. Låt koka 5 minuter och smaka av med salt och peppar, var försiktig med saltet! Sätt ugnen på 275°C. Smörj en ugnsfast form med resterande smör. Fördela skockorna på skinkskivorna och rulla ihop. Placera rullarna i formen och häll såsen över. Strö över Västerbottensost. Gratinera till osten smält och gratängen får vacker, gyllene färg. Servera med pocherade ägg och fräsch sallad med mild vinaigrette.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.