Till Norrmejerier startsida
Ugnsstekt kyckling med ljummen bulgursallad

Ugnsstekt kyckling med ljummen bulgursallad

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 rödbetor
  • 4 dl bulgur
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk chiliflakes eller 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 äpplen
  • 1 ask ruccola
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche Vitlök-Örter
  • Ev. 1/2 ask smörgåskrasse till dekoration
  • Salt och malen svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Koka rödbetorna mjuka. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Klicka över smör och krydda med chiliflakes eller cayennepeppar, salt och nymalen peppar. Grilla i ugn i ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Skala och tärna rödbetorna. Tärna äpplena. Blanda rödbetor och äpplen med bulgur. Skär kycklingen i tunna skivor och lägg upp på tallrikar. Lägg på ruccola och bulgursallad. Servera med Lätt Crème Fraiche Vitlök. Dekorera gärna med krasse.