Till Norrmejerier startsida
Rotsaksgratäng med kassler

Rotsaksgratäng med kassler

Mängd: 4 portioner

4/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 500 g rotsaker t ex potatis, morot, kålrot, palsternacka
  • salt och peppar
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl riven ost, gärna Västerbottensost®
  • 400 g kassler
  • en klick Norrmejerier Smör

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Tärna eller grovriv grönsakerna och lägg i en smörd form. Krydda med salt och peppar. Fördela grädde och ost över rotsakerna och grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Servera med kallskuren eller bräckt kassler.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.