Mängd: 4 portioner
Att rosta:
Att koka:
Att steka:
Att blanda ner:
Dressing:
1. Värm ugnen till 200 grader. Tvätta och halvera potatisen och skala palsternackan som delas i
stavar. Lägg dem på en plåt och blanda med olivolja. Baka grönsakerna mjuka i ca 25 minuter.
När 8–10 minuter återstår lägger man på halverade småtomater som saltats lätt samt valnötterna.
Salta och peppra.
2. Skala och skär även moroten i stavar. Koka den al dente i saltat vatten. Koka med haricots verts i
fyra minuter, ärtor eller mungbönor ska bara doppas i kokvattnet. Häll i durkslag.
3. Värm en stekpanna och lägg i en klick smör, vitlök, rosmarin, timjan och svamp. Stek svampen
tills gyllene. Tillsätt äppelklyftor som får steka med. Plocka bort vitlöksklyftorna och örterna efter
stekning och krydda med salt och peppar.
4. Blanda vinäger, senap och honung i en bunke. Vispa ner oljan i fin stråle så tjocknar dressingen
något. Väljer man rapsolja blir dressingen mer nötaktig i smaken. Smaka av med salt och peppar.
Blanda alla ingredienser i en rymlig skål och vänd ner dressingen. Smaka gärna av en sista gång.