Till Norrmejerier startsida
Lök- och potatiskaka med räkor

Lök- och potatiskaka med räkor

Mängd: ca 4 portioner

4/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 6 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1 ägg
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl hackad dill
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1-2 msk riven färsk pepparrot
  • ev salt

Till servering:

  • citronklyftor

Gör så här

Börja med räkröran. Blanda räkor, dill och gräddfil. Smaksätt med pepparrot och ev salt. Låt stå kallt. Sätt ugnen på 200º. Skala och riv potatisen. Låt all vätska rinna av. Finhacka löken. Blanda potatis, gul lök, gräslök och ägg. Salta och peppra. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Bred ut potatisblandningen i pannan till en kaka. Bryn den på båda sidor. Vänd kakan med hjälp av ett lock. Stek den färdig i ugnen ca 10 min.
Servera kakan med räkröran och citronklyftor.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.