Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 bit rotselleri ca 125 g
  • 1 morot ca 100 g
  • 1 fänkål ca 200 g
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 burk krossade tomater
  • 8 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 msk maizenamjöl
  • 500 g laxfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • dill

Gör så här

Skala och finstrimla grönsakerna . Fräs först selleri och morot i smör i en gryta ca 3 min, lägg i fänkålen och fräs ytterligare några min. Låt tomaterna rinna av. Häll vattnet i grytan. Tillsätt buljongtärningar, vitt vin, grädde och tomatkross. Låt koka ca 10 min tills grönsakerna är mjuka. Smaksätt med salt och cayennepeppar.
Rör ut maizena i lite kallt vatten. Vispa ner det i soppan och låt koka upp. Skär fisken i ca 2 cm tjocka bitar och salta dem. Fräs löken i smör i en traktörpanna. Häll i vinet och lägg i fiskbitarna. Sjud under lock ca 5 min.
Fördela fiskbitarna i djupa tallrikar och häll sedan den heta soppan över och garnera med dill.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.