Till Norrmejerier startsida
Majsplättar med skinka och senapsfraiche

Majsplättar med skinka och senapsfraiche

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • kokt skinka, skivad 2 kg (8 kg)

Plättar:

  • Mjölk 3% 9 dl (3,6 l)
  • ägg 2 st (50 st)
  • vetemjöl 0,9 kg (3,6 kg)
  • bakpulver 2 msk (1 d)
  • salt 1 tsk (1,5 msk)
  • vitpeppar 1 tsk (1,5 msk)
  • majs 500 g (2 kg)
  • zucchini, grovriven 500 g (2 kg)
  • röd paprika, finhackad 3 st (1,5 kg)
  • Norrmejerier Smör 125 g (500 g)

Sås:

  • crème fraiche 1,2 l (5 l)
  • flytande honung 2 msk (1 dl)
  • fransk senap 2 msk (1 dl)
  • timjan, hackad 1 dl (4 dl)
  • salt och vitpeppar
  • 25 PORT (100 PORT)

Sallad:

  • tomater, skivade 1,2 kg (5 kg)
  • rödlök, hackad 300 g (1,2 kg)
  • olivolja 4 msk (2 dl)
  • rödvinsvinäger 4 tsk (1 dl)
  • svartpeppar, grovmalen

Gör så här

Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt. Lägg tomaterna omlott på ett fat. Strö över lök. Häll över olja och vinäger och ställ kallt. Strö över peppar vid servering.Vispa ihop mjölk och ägg. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Tillsätt salt och peppar. Vänd ned grönsakerna. Hetta upp smör i stekbord och klicka i smeten. Stek plättarna frasiga och gyllenbruna på båda sidor. Servera plättarna med skinka, sås och tomatsallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.