Till Norrmejerier startsida
Matjessill i basilika- och vitlökssås

Matjessill i basilika- och vitlökssås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(31 röster)

Ingredienser

  • en kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • salt och peppar
  • 200 g matjessill

Gör så här

Kör basilika och vitlök i matberedare. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå kallt en stund och stelna efter det att du har mixat den. Vänd sedan ihop den med väl avrunnen matjesfilé i bitar. Servera med gott mörkt bröd eller knäckebröd.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.